DIY All-Natural Make-up + Primer

DIY All Natural Make-up + Primer

Woorden: Kayla Haupt
Fotokrediet: Kayla Haupt

Ik ga niet tegen jullie liegen – ik voelde me net een chemicus die aan het experimenteren was met dit volledig natuurlijke make-uprecept. Ik zal ook niet liegen en jullie vertellen dat het makkelijk was om iets uit te zoeken dat echt werkt. Doe-het-zelf make-up was moeilijk voor mij, en ik zal je vertellen waarom.

Er zweven op Pinterest op dit moment een heleboel verschillende volledig natuurlijke make-up recepten rond. Omdat ik zelf een liefhebber en beoefenaar van kruidenrecepten ben, was ik natuurlijk geïntrigeerd. Ik had alle ingrediënten die ik nodig had om wat natuurlijke blush te maken al in mijn voorraadkast: arrowroot poeder, rode bieten poeder, en cacao poeder onder andere. Ik mengde het in een kommetje en bracht het vrolijk aan op de onderkant van mijn arm, tot ik ontdekte dat het niet plakte. Het plakte zelfs niet een klein beetje! Snel rende ik op zoek naar een spiegel om het op mijn gezicht te proberen. Niets! Het poeder viel er gewoon af. Ik was zo teleurgesteld! Eerst dacht ik dat mijn huid het poeder niet goed verdroeg; ik heb het nogal moeilijk om make-up op mijn gezicht te houden. Tot mijn verbazing ontdekte ik dat veel andere mensen die hadden geprobeerd make-up te maken van plantaardig materiaal, ook moeite hadden om de make-up te laten hechten.

Post Pinterest Fail: The Research on DIY Makeup Continues

Dat leidde ertoe dat ik andere recepten las, ingrediënten onderzocht, en wanhopig probeerde de perfecte combinatie te vinden van wat ik al in mijn voorraadkast had staan om deze make-up te laten plakken. Dit was oorlog, en ik was niet van plan om zonder gevecht ten onder te gaan. Ik wil ook niet tegen je liegen en je vertellen dat iets zal werken als het echt niet werkt. Onthoud wel dat alle huidtypes anders zijn!

Toen het poeder alleen niet wilde werken, heb ik een paar verschillende manieren van aanbrengen geprobeerd. Ik heb crèmes, oliën en waterbases gemaakt, maar geen van alle werkte! Ze zagen er allemaal streperig of cakey uit.

Nadat ik een paar uur had doorgebracht met mengen en maken, zat ik op internet en probeerde erachter te komen hoe de professionals het doen. Wat gebruikten zij? Nou, het blijkt dat veel make-up die beweert mineraal en natuurlijk te zijn, een ingrediënt gebruikt dat Bismuth Oxychloride heet. Dit is een synthetische parel die in de natuur alleen in zeer zeldzame gevallen voorkomt, en die ervoor zorgt dat minerale make-up glanst en aan je huid kleeft. Het prikt letterlijk in je huid en komt vast te zitten in je poriën! Hoe meer je weet. Nou, dat had ik niet bij me, en ik had ook geen zin om micas te gaan kopen om make-up te maken. Ik wilde dat dit zou werken – waarom kon bietenpoeder niet plakken?

De oplossing

Het klikte pas de volgende dag – waarom zou ik de olie erdoor mengen als ik het poeder er ook gewoon overheen kon doen? Ik wreef een beetje zoete amandelolie op mijn huid en kwastte de blushmix over mijn huid. Voila! Het antwoord lag voor mijn neus. Toen experimenteerde ik nog wat verder en ontdekte dat mijn zeezout spray eigenlijk de perfecte primer was. Het was licht van gewicht, rook heerlijk, was goed voor mijn huid en zorgde ervoor dat alles bleef zitten.

Vrienden, ik ben blij dat ik mijn make-up primer recept samen met drie blush mixen en drie oogschaduw mixen met jullie mag delen! Ik ben zo trots op het eindresultaat. Ik hoop jullie ook!

DIY Makeup Primer Recept:

 • 1 kopje warm water
 • 1 eetlepel zeezout
 • 1 theelepel aloë vera sap
 • 1 eetlepel kokosolie of zoete amandelolie
 • 5 druppels etherische olie (ik gebruikte lavendel)

Meng alle ingrediënten samen, giet in een sprayflacon, en schud. Spray één of twee lagen op je gezicht (en ook op je haar!). Zorg ervoor dat je op een fris gewassen gezicht werkt, dit werkt het beste! Ik heb mijn gezicht gewassen, een beetje zoete amandelolie op mijn gezicht gesmeerd en daarna de primer op mijn gezicht gespoten. Het werkte perfect! Nu ben je klaar om je favoriete natuurlijke blush aan te brengen!

Blush Recepten:

Pale Pink:

 • 2 theelepels arrowroot powder
 • 1/4 theelepels beetroot powder
 • 1/4 theelepels gember

Mauve:

 • 1 theelepel arrowroot powder
 • 1 theelepel beetroot powder

Deep Mauve:

 • 1 theelepel arrowroot poeder
 • 1/2 theelepel beetroot poeder
 • 1/2 theelepel hibiscus poeder
 • 1/4 theelepel cacaopoeder
 • 1/4 theelepel gember

Meng alle ingrediënten tot ze goed gecombineerd zijn en breng aan zoals gewenst!

Oogschaduw Recepten:

DIY All Natural Make-Up + Primer

Goud:

 • 1 theelepel arrowroot poeder
 • 1/2 theelepel kurkuma
 • 1/2 theelepel gember
 • 1/4 theelepel kelppoeder

Goudbruin:

 • 1 tl arrowroot poeder
 • 3/4 tl nootmuskaat
 • 1/2 tl kurkuma
 • 1/4 tl gember

Cocoa:

 • 1 theelepel arrowroot powder
 • 3/4 theelepel nootmuskaat
 • 1/4 theelepel cacaopoeder
 • 1/4 theelepel beetroot powder
 • 1/4 theelepel gember

Ze zijn echt heel eenvoudig te mixen! Doe al uw ingrediënten in een kleine kom met een soort room. Meng ze met de achterkant van een lepel tot ze gecombineerd zijn en een bevredigende kleur krijgen. De bovenstaande recepten zijn allemaal suggesties. Voel je vrij om te experimenteren wat je wilt! Er zijn genoeg poedervormige ingrediënten die je uit je voorraadkast kunt gebruiken. Ik heb gember toegevoegd aan de meeste van de mijne om ze een beetje glans te geven!

DIY All Natural Make-Up + PrimerDIY All Natural Make-Up + PrimerDIY All Natural Make-Up + Primer

Ik hoop dat je veel plezier beleeft aan het maken van je eigen make-up. Het was een feest om te ontdekken hoe je het beste kunt plakken en om alle kleuren te mengen. Ik ben zo’n fan van subtiele make-up, en dit is precies de truc daarvoor! Een perfect klein beetje kleur om je huid op te fleuren, en ook goed te laten voelen!

xoxo Kayla

Kayla Haupt is een vezelkunstenaar en een alleenstaande huismoeder voor haar jonge zoon, Theodore. De twee wonen samen op het platteland van Iowa, in een van de grootste Amish-gemeenschappen in de Verenigde Staten, naast haar ouders en diverse familieleden. Ze brengt het grootste deel van haar dagen door met het verzorgen van haar tuin, het maken van borduurwerk, het lezen van Outlander en het drinken van cranberrysap. Als ze niet thuis zijn, trekken Kayla en haar zoon er graag op uit naar boerenmarkten en historische musea. Kayla hoopt haar zoontje het idee van het eenvoudige leven, creativiteit en de natuur bij te brengen terwijl ze zich concentreert op haar nieuwe, groeiende bedrijf. Je kunt meer over haar te weten komen en haar dagelijkse leven volgen op haar blog www.underatinroof.com en haar volgen op Instagram (@underatinroof of @kayhaupt).”

Up Next: We zijn een DIY verpakkingsidee aan het samenstellen voor Kayla’s volledig natuurlijke make-up recepten op haar blog, Under a Tin Roof. Mis het niet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *