I Gave Up Alcohol and Soda For 30 Days, and Here’s What I Learned

Auteursfoto van Danny Allen

Heb je je ooit afgevraagd hoe het zou zijn om in principe 30 dagen lang alleen maar water te drinken? Laat me je vertellen, het is niet zo moeilijk als het lijkt, en je lichaam zal je er dankbaar voor zijn. Om een of andere reden, die ik toen nog niet kende, besloot ik om 30 dagen lang alcohol en frisdrank op te geven. Ik vond dat mijn lichaam een pauze nodig had van alle suiker en calorieën, en niet te vergeten dat katers exponentieel erger worden naarmate je ouder wordt (niemand vertelt je dat). Nu dronk ik niet elke avond, maar ik dronk elk weekend minstens een paar biertjes of cocktails met vrienden, wat je lichaam na verloop van tijd parten gaat spelen. Hetzelfde geldt voor frisdrank – ik ben het type dat een blikje Coca-Cola opentrekt, een paar slokjes neemt bij het eten en het dan weggooit (ja, ik weet dat het verspilling is). Ik dronk waarschijnlijk één of twee frisdranken per week, wat genoeg was om mijn tanden geel en mijn lichaam traag te maken. Ik herinner me dat ik in het begin tegen mezelf zei dat het alcoholgedeelte moeilijker zou zijn dan het frisdrankgedeelte, maar dat ik me voor mezelf moest blijven inzetten. Spoel 30 dagen vooruit, zonder de twee eerder genoemde boosdoeners, plus een overvloedige hoeveelheid water, en ik voel me als een nieuw mens.

Wat is er gebeurd?

De eerste paar dagen waren interessant in de zin dat het allemaal mentaal was. Ik zag iemand een biertje of een frisdrank drinken en dacht bij mezelf: “Dat ziet er zo lekker uit, maar dat mag je niet hebben.” Na ongeveer een week, kwam ik los van die mentaliteit en concentreerde ik me op het drinken van alleen water. Na ongeveer twee weken, merkte ik dat ik me minder moe en meer verfrist voelde. Ik bleef elk weekend binnen en las boeken of keek films en realiseerde me dat ik mijn lichaam de pauze gaf die het nodig had. Mijn huid zag er duidelijk stralender uit en ik had nauwelijks last van puistjes. Ik ging elke week minstens vier keer naar de sportschool, en als extra bonus gaf ik nul dollar uit aan ritjesdiensten zoals Uber of Lyft (dit was voor mij al een overwinning op zich). Ik moet zeggen dat het drinken van alleen water minus af en toe een Arnold Palmer nogal saai kan worden, dus om het wat pittiger te maken kocht ik verse citroenen en sinaasappels om er wat smaak aan te geven. Zoals je kunt zien op de voor en na foto, is mijn haar zelfs lichter geworden! Grapje, ik was net in staat om op tijd wakker te worden voor mijn afspraak. Na mijn 30 dagen probeerde ik een blikje Coca-Cola, en het smaakte alsof ik een zak suiker had opengemaakt en in mijn mond had gegoten. Ik was zo geschokt hoe het opgeven van iets voor een korte tijd de smaak ervan kan veranderen. Het deed me beseffen hoe ongezond frisdrank eigenlijk is voor je tanden en je lichaam.

Zal ik doorgaan?

Ja! Ik zal misschien niet voor de rest van mijn leven nuchter blijven, maar ik zal zeker bewuster zijn van de hoeveelheid alcohol die ik wekelijks consumeer. Wat frisdrank betreft, ben ik blij dat ik het bijna helemaal heb opgegeven; maar ik geef toe dat ik er af en toe nog wel een neem, of in ieder geval een paar slokjes (ik weet niet wat het is, maar ik kan het enthousiasme niet van me afschudden als ik het voor het eerst drink).

Watch This!

Class FitSugar

Als je op zoek bent naar een eenvoudige en gratis cleanse, probeer dan deze zogenaamde detox, en ik kan je bijna garanderen dat je lichaam zich veel relaxter en frisser zal voelen! Als het opgeven van beide in een keer intimiderend lijkt, dan zou ik eerst alcohol proberen. Zeg maar dag tegen hoofdpijn en wallen onder de ogen, en zeg maar hallo tegen geld besparen en je fris voelen! Geloof me – je innerlijke jij zal je er dankbaar voor zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *