Pocheer een eitje in je Instant Ramen

Foto: anokarina

Instant ramen is misschien wel het perfecte goedkope eten. Het is op zich lekker, maar er zijn altijd creatieve manieren om er iets beters van te maken. Mijn favoriete ding om te doen is een ei in de pan te kraken terwijl mijn ramen kookt.

Ik begon dit te doen nadat heerlijke Koreaanse pittige zachte tofu stoofpot, of soondubu jjigae (순두부 찌개), een vaste maaltijd werd in mijn uit eten-rotatie. Wanneer ze brengen u de stoofpot, bubbelen heet, het komt altijd met een rauw ei voor u open te breken en druppel in, die een extra laag van smaak en rijkdom aan het gerecht voegt. Het is zo lekker, dat het me aan het denken zette over andere gerechten die van hetzelfde concept zouden kunnen profiteren.

Aanbeveling

Als het op ramen aankomt, voeg ik soms een zelfgemaakt, met sojasaus gekruid, zachtgekookt ei, of shoyu tamago, toe aan mijn kom, maar ik wilde de delicate romigheid van eieren in soondubu jjigae. Dus ik dacht waarom niet precies hetzelfde doen met mijn ramen thuis? Dit is wat ik doe:

  1. Ik zet een klein pannetje water op om te koken.
  2. Ik voeg de ramen-kruiden aan het water toe. Ik voeg eventueel ook een snufje Better than Bouillon toe.
  3. Ik voeg de noedels toe en laat het geheel zachtjes koken.
  4. Als de noedels eenmaal wat zachter zijn geworden, maak ik een kleine opening in het midden van de klomp ramen en breek ik er een ei in. Dit fungeert als een houder voor het ei, zodat het niet uit elkaar valt in de bouillon.
  5. Ik voeg alle andere extra’s toe die ik wil, zoals groenten of gesneden vlees.
  6. Ik zet het vuur weer even hoog om het ei te laten pocheren, en laat het dan nog een minuut of twee sudderen zodat de noedels nog wat zachter kunnen worden.
G/O Media krijgt misschien een commissie

En dat is het! Ik giet alles in een kom en begin te eten. Als je met je eetstokjes of vork even in het ei prikt, komt die romige, dunne dooier in de bouillon terecht. Probeer het eens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *